Merita sa citesti "Titi Smeureac/ Ciobanul freelancer"?

Precautii in folosirea uleiurilor esentiale


Ca in oricare tratament sau terapie este foarte important sa va luati anumite masuri de precautie.
Uleiurile esentiale sunt lichide cu grad de concentratie foarte mare ,care pot fi periculoase atunci cand sunt folosite fara a se respecta indicatiile din prospect.Insa atata timp cat sunteti bine informati si aplicati intocmai recomandarile de utilizare ,nu trebuie sa va faceti niciun fel de griji.
Un aspect foarte important este acela ca uleiurile esntiale nu trebuie folosite, in majoritatea cazurilor, nediluate,direct pe piele.Binenteles ca exista si exceptii,dar aceste cazuri trebuiesc supravegheate de aproape de doctorul dumneavoastra.
Retineti ca anumite uleiuri pot duce la o crestere a sensibilitatii sau la reactii alergice in cazul anumitor persoane. Pentru a testa reactia organismului, este bine sa aplicati cateva picaturi de ulei diluat pe o suprafata mica a pielii dumneavoastra.
Lasati uleiul sa actioneze cel putin 24 ore ca sa puteti observa orice eventuala forma de reactie a organismului .Nu trebuie sa mizati pe faptul ca alergiile nu sunt aplicabile in cazul dumneavoastra  .Intotdeauna este bine sa testati orice produs pe care intentionati sa-l folositi in tratarea diferitelor maladii.
Unele uleiuri esentiale pot fi nerecomandate in cazurile persoanelor insarcinate ,ale celor bolnave de astm,epilepsie sau a altor boli cronice.
Niciodata nu administrati pe cale orala aceste uleiuri inainte sa cereti sfatul doctorului.
Folositi doar doze permise ,niciodata sa nu exagerati.
Nu orice ulei essential poate fi folsit in aromaterapie.Produse ca bitterul din migdale si camphorul nu trebuiesc folosite decat sub atenta indrumare medicala.
Retineti ca uleiurile esentiale sunt inflamabile.Deci tineti-le departe de orice ursa de foc.
     Nu in ultimul rand ,nu lasati copii sa utilizeze aceste esente fara a fi supraveghati de un adult cunoscator al procedurilor aromaterapeutice.

Data viitoare vom vorbi despre uleiuri esentiale cu potential ridicat de risc.

Comentarii

Trimiteți un comentariu