Merita sa citesti "Titi Smeureac/ Ciobanul freelancer"?

VEZI ORA EXACTA ZILNIC, IA-TI UN CEAS!


Oktoberfest – ceasul inca ticaie



Oktoberfest, sarbatoarea berii in Germania, sarbatorita in Septembrie, seamana un pic cu Marea Revolutie Socialista din Octombrie, sarbatorita in noiembrie.  La rusi a existat scuza Calendarului Iulian, la nemti  a existat doar nevoia de a bea mai multa bere, acestia dandu-si seamna ca in septembrie e mai cald, iar berea rece aluneca mai usor pe gat, pana tarziu in noapte. Oktoberfest nu a fost,  initial, un festival dedicat berii, ci a fost dedicat casatoriei printului Ludwig. De aceea nu trebuie sa vi se para ciudat ca va voi vorbi despre Festivalul Ceasurilor Clasice Oktoberfest 2017.  
Asadar, ceasul  festivalului inca ticaie, in sensul acelor de ceasornic. Imposibil sa fie altfel, nu-i asa ? Dar de ce asa si nu in alt sens ?  Primul orologiu a aparut undeva in Belgia sau Franta, nu se stie exact, intre secolele XII si XV. Adica in emisfera nordica. O sa spuneti : «  ce conteaza in care emisfera au aparut ? » Ei bine, limba cea mica, care era si singura initial, descrie acelasi traseu pe care Soarele il are pe bolta cereasca : se ridica pe cer, dimineata, coboara dupa-amiaza. Daca ceasul era inventat in emisfera sudica, totul era in sens invers.
Pe o alta scena a festivalului ceasurilor, se produce o dezbatere : de ce majoritatea oamenilor poarta ceasul pe mana stanga ? Chiar daca sunt si stangaci printre noi ? Legenda spune ca inventatorul ceasului avea bratul drept amputat. Un alt argument ar fi ca toate ceasurile au remontorul montat pe dreapta cadranului. Altul ar fi ca, totusi, 90% din populatie e de…dreapta. Dezbaterea ramane deschisa.
In alta ordine de idei, cu siguranta va veti intreba de ce ar fi nevoie de un ceas clasic, in ziua de astazi. Cu siguranta, nu exista doar un rationament simplu, ci o colectie de motive personale, cateodata foarte simple, alteori misterioase.  V-ati gandit la placerea de a purta un ceas, care adeseori poate atrage priviri admirative chiar si din partea celor neinitiati ? V-ati gandit ca, purtand un ceas, puteti  sa va exprimati personalitatea si unicitatea ? V-ati gandit ca, asemenea unor pantofi bine lustruiti, un ceas poate influenta modul in care alte persoane va privesc la prima intalnire ? V-ati gandit ca puteti celebra un eveniment special, din viata dumneavoastra, cumparandu-va un ceas care sa va aduca aminte mereu de acest moment ? V-ati gandit ca un ceas poate fi lasat ca mostenire, astfel putand sa ramaneti prezent in mintea urmasilor dumneavoastra ?
Daca aveti raspuns macar la una din intrebarile de mai sus, va invit sa va cumparati un ceas, in timpul Festivalul Ceasurilor Clasice Oktoberfest 2017.  Veti beneficia de 80% reducere.



Comentarii